header foto

Wedstrijdverslagen

Goed spel levert Dames 1 geen punten op

Nieuws afbeelding 28-4-2013 Afgelopen zondag waren de dames uit Scherpenzeel te gast in Gorinchem, bij het Dames 1 team van Rapid.

De Holestick begon gemotiveerd aan de wedstrijd. Er werd goed gecommuniceerd en de dames wisten elkaar goed te vinden. De jacht op een goal werd meteen geopend en Rapid had de handen vol aan de Scherpenzeelsters.

Na slechts 5 minuten wist Jarda Helms vanaf het midden door de linies heen te breken en zo de vrijlopende Rossa Helms te bereiken. Zij zag haar kans schoon en was de keepster van Rapid te slim af. Na deze snelle openingstreffer zette de Scherpenzelers goed door en er werden nog enkele kleine kansjes gecreƫerd maar een verdere voorsprong bleef helaas uit. Het spel ging deze fase van de wedstrijd ruime tijd gelijk op en ook Rapid creƫerde enkele kansen, maar keepster Debbie van de Haar wist deze samen met haar verdediging vakkundig weg te werken. Net voor rust viel uiteindelijk wel de gelijkmaker. De Holestick zakte iets teveel terug waardoor Rapid de druk op kon voeren en uiteindelijk de Scherpenzeelse verdediging en de keepster konden passeren.

Na rust wist Rapid en strafcorner te bemachtigen. Deze werd in eerste instantie niet strak genomen, maar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden verdween de bal toch achter de doellijn. Zo keek de Holestick ineens tegen een achterstand aan. Rapid ging vol voor de winst en zette goed door. De dames uit Scherpenzeel stonden onder grote druk en een volgend tegen doelpunt volgde dan ook niet heel veel later. De Holestick herpakte zich en zette alles op alles. Niet veel later was er een grote kans voor Linda van de Wetering, maar de keepster van Rapid wist de bal nog net van de lijn te halen. Ook Rossa Helms had nog een erg grote kans, maar ook hier werd deze niet verzilverd. 5 minuten voor het einde kreeg de Holestick een strafcorner mee.

Anita van de haar pushte de bal hoog in de kruising en zette hiermee de stand op 3-2. In de laatste minuten zette de Holestick alles op alles om de gelijkmaker te maken, maar tevergeefs, want het was wederom Rapid die de bal in het net wist te laten verdwijnen. Zo eindigde deze wedstrijd in een 4-2 nederlaag voor de dames uit Scherpenzeel.

Aankomende zondag spelen de dames thuis tegen het Dames 1 team van Spitsbergen.