header foto
header foto

Wedstrijdverslagen

Ruime zege Dames 1 Holestick

Nieuws afbeelding 25-11-2013 De hockeyvrouwen van Holestick hebben zondag een ruime zege geboekt. Uit bij Westerduiven waren de Scherpenzeelsen met 1-5 te sterk voor de thuisploeg.

In de eerste fase van de wedstrijd leken de Holestickers nog niet helemaal bij de les. Westerduiven kreeg vrij spel en de Scherpenzeelse verdediging stond al vlot onder druk. Aanvallen werden weggewerkt, maar het duurde even voordat de Holestick in het spel wist te komen.

Nadat het spel vijftien minuten lang over en weer was gegaan, kregen de Holestickers een strafcorner mee. De bal werd door Anita van de Haar hard op het goal gespeeld waardoor Rossa Helms met een mooie tip-in de stand op 0-1 zette.

Na dit doelpunt kreeg de Holestick meer grip op de wedstrijd, de ploeg kreeg ook enkele kansen. Maar het duurde tot ver in de eerste helft voordat de Holestick de voorsprong wist uit te breiden, via Iris Heller: 0-2.

Na rust wist de Holestick het goede spel voort te zetten en het kwam via Iris Heller op 0-3. Niet lang daarna was het Westerduiven dat een strafcorner wist te bemachtigen. Deze kans werd goed uitgespeeld en een tegendoelpunt was een feit. Jarda Helms kreeg hier ook nog een gele kaart vanwege een verbale overtreding en moest voor vijf minuten op de bank plaatsnemen.

De ploeg uit Scherpenzeel hield met tien speelsters goed stand. Vooral Monique van Vlastuin liet achterin goed verdedigend werk zien en gaf haar tegenstandster meerdere keren het nakijken. Nadat de Holestickers weer op volle sterkte waren zette ze wederom koers richting het doel van de tegenstandsters. In deze fase wist Rossa Helms met haar tweede doelpunt van de wedstrijd de stand op 1-4 te zetten en niet veel later wist ook Tessa Wagensveld te scoren en hiermee de voorsprong naar 1-5 uit te breiden.

Holestick gaat met deze zege op zak met een goed gevoel de winterstop in. De competitie wordt hervat op zondag 9 maart 2014.

[Tekst: Debbie van de Haar]